IQ Kecskemét Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodása

2020. október 01.

kedvezményezett neve: IQ Kecskemét Kft.
projekt címe: IQ Kecskemét Kft. Modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodása
szerződött támogatás összege: 55 455 063 Ft
támogatás mértéke (%-ban): 70%
projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.12.31.
projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-01304

a projekt tartalmának bemutatása:

Sajtóközlemény

Tájékoztató az „IQ Kecskemét Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodása” című pályázat megkezdéséről

Az IQ Kecskemét Kft. 2011-ben alakult azzal a szándékkal, hogy regionális és nemzetközi ipari innovációs és kutatóközpontként, működése során megfelelő környezetet biztosítson komplex innovációs beruházások lebonyolításához azáltal, hogy az innovációs törekvésekhez megfelelő technológiai háttér rendelkezésre állását biztosítja. A Társaság a jelenlegi nehéz helyzetben felismerve a bővülési lehetőségeket új beruházásokba kíván invesztálni, a jövőre tekintő fejlődési lehetőségek kiaknázása érdekében.

Az IQ Kecskemét Kft. jelen beruházás keretében olyan adaptív innovációt kíván megvalósítani, mely segítségével termelékenységét növeli és technológiai megújítást hajt végre. Új eszközök beszerzését kívánjuk megvalósítani, mely során, mind a termelési, mind az innovációs képességeink bővülhetnek.

A projekt keretében Fémszerkezet gyártása (TEÁOR 2511 '08) tevékenységét kívánja fejleszteni olyan eszközök beszerzésével, amelyekkel új, korábban nem gyártott termékeket tud gyártani.

A Társaság a tervezett beruházás megvalósításának következtében nemcsak megtartani tervezi jelenlegi munkavállalói létszámát, hanem bővíteni is tervezi. Az új eszközöknek köszönhetően jelentős technológiai megújulás történik az IQ Kecskeméténél, mely a termelékenységének a növekedésében realizálódhat.

Társaságunk a beruházáshoz a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében meghirdetett „GINOP-1.2.8-20” kódszámú, „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című pályázatának keretében sikeresen nyert el 55 455 063 Ft. összegű támogatást, a teljes projektköltség 79 221 519 Ft. arányában.

Dokumentumok: