Ipar és üzlet

3D szkenner

3D Systems Sense

Egyszerűbb felületek szkennelésére ajánljuk. Mobilitásának köszönhetően könnyedén és gyorsan használható kézi eszköz, mellyel mérési távolságtól függően 0,5-1mm felbontású térbeli modelleket képezhetünk, folyamatos szkenneléssel.

Fehérfényű 3D szkenner

Gyors, rugalmasan használható és mobil eszköz, melynek segítségével könnyedén készíthetünk nagy pontosságú és részletességű 3D felvételeket. Az eszköz segítségével minden oldalról körbe térképezhetjük a modellünket, hogy végeredményül egy 360 fokban forgatható, zárt 3D modellünk legyen. A moduláris hardver lehetővé teszi, hogy rugalmasan alakítsuk a szkennert bármilyen méretű tárgyhoz. A gép pontosság a szkennelt méret 0,1%-a, tehát akár 0,06 mm!

Hidraulikus CNC élhajlító

AD-R 40320, tandemesíthető

A CNC élhajlító berendezés precíz megmunkálást és kiváló hajlítási pontosságot garantál. Az élhajlítás során jellemzően meglévő lemezterítékből történik az új alaksajátosság létrehozása max. 4050 mm hosszig, U- illetve L- profil készítése. A 3 tengelyes CNC vezérelt motoros asztal-előfeszítés alkalmassá teszi a magas fokú automatizáltság elérését.

Számítógéppel segített készségeink

CAD-CAM rendszer használata

CAD szoftver segítségével képesek vagyunk mérnöki tárgyak, szabadfelületek és készülékek tervezésre. Ezek mellett akár nagyobb összeállítások tervezésére is. A gyártástechnológiai elemzés után CAM szoftver segítségével programozzuk CNC gépeinket. A termékek gyártása hagyományos és CNC gépeken történik.

3D nyomtató

CraftUnique CraftBot PLUS

A CraftBot PLUS egy külföldön is ismert, magyar fejlesztésű 3D nyomtató. Robosztus kialakítással, precíz lineáris vezetőkkel szerelt gép, mely kiváló ár-érték aránnyal rendelkezik. Stabil és megbízható, melyet kifejezetten könnyű kezelhetőségre és egyszerűbb tárgyak nyomtatására terveztek. Nem véletlen, hogy a mi műhelyünkben is 5 db áll rendelkezésre, melyek a nap 24 órájában készen állnak az ön elképzeléseinek megvalósítására. Maximális nyomtatási térfogat: 250x200x200mm

IQbot Pro és IQbot H700

Az IQbot Pro és H700 rendkívül jó teljesítménnyel és pontossággal (akár 25 mikron rétegfelbontással) rendelkező 3D nyomtatók. A gépeket a jobb nyomtatási eredmény érdekében egy saját fejlesztésű vezérlő elektronikával láttuk el. Egyik különleges tulajdonságuk, hogy kétfejes nyomtató rendszerrel látták el őket, mellyel 2 színű tárgyakat is nyomtathatunk. Továbbá a zárt munkatérnek köszönhetően a nyomtatott tárgyak deformálódása is kiküszöbölhető. Maximális nyomtatási térfogat: 271x198x239mm

Az IQbot H700, a Pro nyomtató bővített változata, mellyel akár 685mm magas tárgyakat is nyomtathatunk! Maximális nyomtatási térfogat: 285x195x685mm

Objet30 Prime

Az Objet30 Prime a csúcskategóriás gépek pontosságát és sokoldalúságát ötvözi az asztali 3D nyomtatók kis helyigényével. A PolyJet technológiát használó nyomtató az átlátszó, magas hőmérsékleten használható és szimulált polipropilén, továbbá nyolc különféle anyag használatára képes és az iparág legjobb nyomtatási felbontásával rendelkezik. Használatával precíz felszíneket, kisméretű mozgó alkatrészeket és vékony falakat készíthetünk. A 300 × 200 × 150 mm-es tálcamérettel rendelkező Objet30 Prime elképesztően valósághű modelleket készít, ideális a fogyasztási cikkek, fogyasztói elektronikai cikkek, orvostechnikai eszközök és más mérnöki termékek prototípusainak elkészítéséhez.

Sinterit Lisa SLS nyomtató

A gép által használt SLS szelektív lézer szinterezés technológia egyre jobban elterjedt és népszerű 3D nyomtatási forma. A gép egyszerűen kezelhető, a nyomtatható tárgyakat a formai szabadság és a minimális utómunkának jellemzi. A Sinterit Lisa egy megfizethető közelségbe hozta ezt a sokoldalú, végtermék- és prototípus gyártó technológiát, mely az alábbi területeken könnyedén alkalmazható: építészet, autóipar, robotika, fogyasztói termékek, egészségügy, oktatás. Maximális nyomtatási térfogat: 150 × 200 × 150 mm

Stratasys F270

A 3D nyomtatás egyik vezető gyártójának köszönhetően lehetőség nyílt, hogy megfizethető és precíz prototípusokat készítsünk. A Stratasys FDM F123 sorozat, a nagy teljesítményű FDM technológia egy remekül optimalizált szoftver segítségével, a 3D nyomtatás egy sokoldalú és intelligens megoldását nyújtja. Készítse el általunk ötletei bemutatómodelljét, prototípusát még a termékfejlesztési folyamatban, továbbá pontos, megbízható alkatrészeket a tervek elemzéséhez, teszteléséhez! Maximális nyomtatási térfogat: 305 x 254 x 305 mm

3D lézer szkenner

FARO Focus S150

A 3D lézerszkenner technológia bevezetésével a minőség-ellenőrzési feladatokat automatikusan tudjuk elvégezni, oly módon, hogy a szkennelt munkadarabot összehasonlítva a CAD tervvel a mérések alapján generálható mérési jegyzőkönyv.

Hagyományosan a minőségügyi méréseket kézi mérőműszerekkel végeztük. A manuális mérés nem automatizálható, nagy a munkaerő- és időigénye, valamint bizonyos komplex geometriák kézi mérése szinte lehetetlen. A 3D lézerszkenner előnyei között azonosítható a pontosság, az ismételhetőség, a hatékony és produktív szkennelés, az alkalmazhatósági területek széles skálája, alkalmazható 3D CAD modell visszafejtéshez és a gyors prototípus készítéshez.

Idomfúrógép

Ficep 1003 DDV

A portál rendszerű fúrógép mechanikai úton három fúró aggregáttal, három irányból, három tengely mentén képes különböző acél idom alkatrészek fúrására, marására és jelölésére. A berendezés CNC vezérlésű, automatikus anyagbeadással, anyagkezeléssel és anyagleadással.

Lemezvágó és megmunkáló gép

Ficep Gemini 36HD

CNC vezérlésű gép, amely lemezalkatrészek vágására, fúrására alkalmas 5 mm - 100 mm lemezvastagság tartományban. A gép a lemez vastagságától függően lánggal és plazmával egyaránt képes lemezeket hossz- és keresztirányban termikusan vágni a teljes munkatér síkjában. A berendezés 3600 mm × 12000 mm munkatérrel rendelkezik. A gép képes a fenti tartományba tartozó alkatrészeken furatokat készíteni, valamint marással bármilyen formák kialakítására is.

Idomfűrész gép

Ficep K 100 szalag fűrészgép (a 1003 DDVB részeként)

A gép acél idomok vágását végzi mechanikai úton végtelenített szalagfűrésszel, automata hűtéssel, CNC vezérléssel, automata anyagbeadással, kezeléssel és anyagkiadással, automata mérési rendszerrel és szögbeállítással; 80-1100 mm profil méret ± 60°-ben képes szögvágást elvégezni.

Lemezcsiszoló gép

Fladder 200 / Gyro 1000 VAC

Csiszoló gép, amely zárt munkatérrel rendelkezik, és képes 5-50 mm lemezvastagság tartományban lemezek éleinek és vágási felületeinek tisztítására, hegesztési és felületvédelmi előkészítésére, legalább 1000 mm lemezszélességre alkalmas munkatérrel, átmenő rendszerrel. A csiszoló eljárás speciális kefékkel történik.

CNC csővágó berendezés

HGG SPC1200

Csővágó gépünk láng- és plazmavágó eljárással alkalmas acélcsövek vágására és jelölésére plazmatechnológiával 40 – 1200 mm átmérő tartományban, max. 140000 mm hosszig, 0-60 ° - ban. A vágott kontúr jó minőségű, hegesztési él-előkészítéssel ellátott felület, mely sorjázás után más megmunkálást hegesztés előtt nem igényel. Az alkalmazott csőjelölésnek köszönhetően az elemek egymáshoz illesztése minimális időt vesz igénybe: a berendezés jelöli a csatlakozandó elem kontúrját, elemjelét illetve orientációját.

Lemezleélező berendezés

N.KO UZ50 Triumph

A berendezés alkalmazásával a nagy kézimunka-igényű hegesztési gyökelőkészítés gyorsítható meg jelentősen. Beépített nyomásszabályzójának köszönhetően a leélezési sebesség mindig a megmunkálandó anyagnak megfelelő optimális értéken maradhat. 7-70 mm anyagvastagságú, min. 100 mm hosszú munkadarabon 0-60°-ban lehet az élezést elvégezni.

CNC esztergaközpont

NCT BNC-446

Esztergaközpontunk segítségével, főként forgástestek forgácsolását végezzük. Legnagyobb munkadarab átmérő a keresztszán felett 240mm. Akár 600mm-es hossz is megmunkálható. A gép rendelkezik revolverfejjel, amely forgó szerszámok fogadására is alkalmas, így a munkadarab palástfelületét és homlokfelületét is meg tudjuk forgácsolni vele. A hajtott szerszámoknak köszönhetően sokszögmarást, különböző lapolásokat, vezérpályákat is el tud készíteni. Ezek mellett alkalmas a homlokfelületen kialakított furatokat megmunkálni.

CNC megmunkáló központ

NCT MM-760 5TT

5 tengelyes CNC megmunkáló központunk, forgácsolt alkatrészeink idő hatékony megmunkálását teszi lehetővé. A gép alkalmas marásra, furatkészítésre, dörzsárazásra és menet- fúrásra, marásra. A gép maximum 350kg tömegű alkatrészt képes megmunkálni 900mm x410mm- es asztalán. Rotációs tengelyei segítségével akár szoborfelületek marására is alkalmas.  A gép a következő lökethosszokkal rendelkezik: X:760mm; Y:460mm; Z:460mm.

Lézergravírozó

Saját fejlesztés

A felhasználóbarát lézergravírozó számos különféle anyagon teszi lehetővé a lézergravírozást.  A 2W teljesítményű lézer, fa, papír, textil, műanyag, festett fém és még sok más anyag gravírozására alkalmas. Maximálisan megmunkálható felület: 700x700mm

2D lézervágó gép

Trumpf TruLaser 3060 (L66)

A 4kW-os DISKlazer technológiának köszönhetően a hagyományos lézergépeknél nagyobb energiahatékonysággal van lehetőség széles skálán mozgó anyagminőségű fémes anyagokat vágni, gravírozni illetve kis pontokban hegeszteni max. 25 mm vastagságú, 2500 x 6000 mm nagyságú táblákon. A sűrített levegős, N2 és O2 gázas vágás-techológia alacsony- illetve magas nyomással dolgozik. 

Acélszerkezeti egység összeállító robot

Zeman SBA II

Acélszerkezeti egységek összeállítására és hegesztésére épített ipari robot, amely 100–1100 mm profilmagasság tartományban tud legfeljebb 8000 kg tömegű, 16 m hosszúságú központi idomelemű acélszerkezeti elemeket összeállítani, és a kapcsolódó varratokat egy vagy két robottal elkészíteni. A programmal egy rendkívül fejlett CAM környezet révén, egy 3D-s CAD modell importálásával, automatikusan történik. 2015-ben ez a gép nyerte el az ABB-től a „Legjobb robot innovációs díjat”.